Реферът, който ще ръководи финала за Купата на България, Станислав Тодоров е ръководил общо 5 двубоя на Лудогорец и Локомотив Пловдив този сезон.

Съдията влезе в медийното пространство от вчера, когато от Локомотив обявиха, че може да бойкотират финала заради неговото назначение. Основната причина за искането на „черно-белите“ е двубоя от първия кръг на първенството в Каварна, когато Лудогорец и Локомотив завършиха 0:0, а Тодоров не зачете гол на Здравко Лазаров. Именно това е основния повод, който доведе до нежеланието на пловдивчани шуменския рефер да ръководи финала на турнира.

Освен двубоя между Лудогорец и Локомотив Пловдив Станислав Тодоров е свирил още един мач на разградчани и още 3 на Локомотив Пловдив. Мачът на Лудогорец е победата над Миньор Перник с 7:0 като гост, когато перничани излязоха с юношите и съответно срещата не създаде никакви проблеми на съдията.

По-интересни обаче са мачовете, които Тодоров е ръководил на Локомотив Пловдив. След срещата от първия кръг между двата противника на финала, Тодоров е назначен за главен рефер на срещата Видима – Локомотив Пловдив, която „черно-белите“ печелят спокойно с 3:0 като гост. След края на мача и от двата лагера нямат претенции към съдията.

Последният есенен кръг Станислав Тодоров е назначен за рефер на Локомотив Пловдив – Литекс, който домакините печелят с 2:1, а Тодоров дава дузпа за Литекс в продължението на двубоя. След края на срещата наставникът на пловдивчани Емил Велев хвали съдията като заявява: „Всеки има право да говори каквото си иска, аз мисля, че съдията свири много добре отсъди каквото видя, което е най-важно за един съдия. Аз лично нямам забележки“, казва Велев.

На друго мнение обаче е неговия колега от Литекс Атанас Джамбазки, който заявява: „Искам да обърна внимание на съдийството, което беше безобразно. Позволи много груба игра, много лежане накрая, дузпата не мога да коментирам, защото не съм я видял.”

Последният свирен от Станислав Тодоров мач на Локомотив Пловдив е домакинския успех срещу Черноморец с 2:0. След края на срещата и двамата треньори не коментират съдията, а и в двубоя няма проблеми от такова естество.

Така този сезон при Станислав Тодоров Лудогорец има спечелени 4 точки – победа над Миньор и ремито срещу Локомотив Пловдив. „Черно-белите“ пък са спечелили 10 точки – равенство с Лудогорец и победи на Видима, Литекс и Черноморец.