„Георги Чиликов не се сработи в Ботев, имаше проблеми, тъй като жена му и двете му деца са в Бургас, има си и бизнес там. Отдели се от семейството си. Сигурно не е успял да се пригоди. В неделя ми каза, че е обмислил сериозна да напусне, тежи му, че е далеч от семейството си човек на 40 години с жена и две деца и бизнес. Питах го до Нова година да остане, но ми отговори, че е категоричен. Нямам една негативна дума срещу него. Пожелавам му успех, съжалявам“, така старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов коментира напускането на бившия си помощник Георги Чиликов.

Според запознати с клубните дела помощник на Вуцов ще бъде именно Костадин Видолов, който напусна клуба през лятото малко преди идването на Вили Вуцов.

„Имам вариант за заместник на Георги Чиликов. Имам договорка с човек, познат ви е, всички ще останат доволни. Аз този човек отдавна съм го канил. Той ми отговори положително. Въпрос на ден-два е да започне работа. В сряда ще уточним нещата. Ще го доведа за среща с ръководството да се разбере и с тях. Аз този човек отдавна го каня. Питате ме за Костадин Видолов ли става въпрос. В сряда ще разберете“, заяви Велислав Вуцов.

„Не знам да ни е обещавана премия за класиране в шестицата от новото ръководство. Не бях на заседанието на управата. Събранието е било на тази тема. С Ангел Палийски, бяхме, сме и ще бъдат в добри отношения. Той е добър човек и обича много Ботев. Съжалявам за напускането му. За другите хора не знаем. Предстои да поема изцяло спортно-техническата си организация. Ще управлявам всички спортно-технически дейности с първия отбор. Чувствам се в Ботев добре и подкрепян от всички. Не съм от плачковците. Малко ми стана неудобно, че се изкараха какви ли не неща. Няма да стана богаташ, не живея бедно, а добре и много добре. Искам да успея в името на себе си в името на отбора и клуба. Няма да седя насила. Ако видя, че съм вреден ще си тръгна. Всеки един момент отбора израства, особено в сравнение с първите дни“, добави Вили Вуцов преди двубоя с Локомотив Пловдив за Купата на България. /БТА