Въпреки, че игра с резервите отборът на Спартак Варна се добре до победата с 2:1 над Шумен в мач от предварителния кръг от турнира за Купата на България.

Победното попадение падна продължението на редовните 90 минути, когато Станислав Иванов вкара с глава след страхотна изява на влезлия като резерва Ерхан Мехмед.

Последният направи рейд по левия фланг, финтира на 2-3 пъти крайния бранител на гостите, центрира в наказателното поле към свой съотборник, който сервира топката на главата на Иванов за победното попадение.

Спартак бе по-активният отбор през първата част. Още в 9-ата минута, Филип Костадинов стреля от около 25 метра, но Стефано Рошани изби. За гостите Захари Димитров пропиля най-чистата ситуация в 38-ата минута, когато бе изведен сам срещу вратаря на Спартак, но се засуети и топката му бе изчистена.

В 52-ата минута гостите гостите откриха, когато вратарят на домакините Мирослав Марков ичисти с шпагат върната към него топка, тя попадна у Божидар Илиев, който с прехвърлящ удар отбеляза на празна врата. 4 минути по-късно Шумен остана с 10 футболисти на терена, след като Мерлин Бойом получи червен картон за удар без топка срещу Смирнов. Първо главният рефер показа жълти картони на Бойом и Янаки Смирнов.

При удара от страна на Бойом спортният директор на Спартак Живко Великов влезе вътре на терена, за да да поиска обяснение от защитника за постъпката му. След намеса на страничния рефер Антоан Георгиев, главният преосмисли решението си и извади директен червен картон за футболиста на Шумен.

В 62-ата минута Пламен Иванов от домакините след удар от наказателното поле нацели десния стълб.

В 77-ата минута отборът на Шумен отвърна също с греда на Захари Димитров. 3 минути по-късно влезлият като резерва Ернан Мехмед изравни резултата. Останал сам срещу вратаря той го прехвърли за 1:1.

Точка на спора сложи Станислав Иванов във втората минута на даденото 3-минутно продължение за крайното 2:1, което класира Спартак за следващия кръг в турнира за Купата на България.