Отборите на Славия и Берое не успяха да излъчат победител в първи полуфинален сблъсък в турнира за Купата на България. Двубоят на стадиона в „Овча купел“ завърши без голове – 0:0, а всичко остана да бъде решено след седмица на реванша в Стара Загора. Победителят от двата мача ще се изправи във финален сблъсък срещу победителя от другия полуфинал Левски – Локомотив. Вчера „сините“ се наложиха с 3:1 на „Герена“.

Пред малко повече от 2000 зрители Славия и Берое не можаха да се изненадат, въпреки че нападателите на двата тима пропуснаха добри положения за гол. След малко по-добро начало от страна на домакините, Берое успя да създаде първата чиста ситуация след статично положение. След центриране от фаул Елио Мартинс имаше възможност да стреля с глава, но го направи твърде слабо и не успя да затрудни капитана на Белите Георги Петков.

В 23-ата минута Иван Караджов не успя да се намеси добре в пеналта, топката попадна в Радослав Василев, който от пет метра я прати над напречната греда. Шест минути по-късно Антонио Ливраменто също имаше отличен шанс, но късметът не бе на негова страна. Ударът на халфа срещна десния страничен стълб на вратата.

СНИМКИ: Славия и Берое оставиха всички въпросителни за реванша

източник: LAP.bg

През втората част головите положения пред двамата вратари бяха повече. Първото дойде само пет минути след подновяването на играта. След добра контраатака за гостите, Венцислав Христов бе изведен отдясно, напредна в наказателното поле и стреля по диагонала, но покрай гредата.

При идентична ситуация, отново Христов се озова на стрелкова позиция след грешка в отбраната на „белите“, но ударът му отново не намери целта. Славия отговори с няколко центрирания пред Иван Караджов, който обаче не бе затруднен особено и успя да запази вратата си суха.

СНИМКИ: Славия и Берое оставиха всички въпросителни за реванша

източник: LAP.bg

15 минути преди края зрителите на стадион „Славия“ станаха свиделите на интересна ситуация. Топката бе подадена към Венцислав Христов, който бе в очевидна засада. Първият асистент на Цветан Кръстев вдигна флага си, но веднага след това, явно след сигнал на главния съдия, го свали. Христов овладя, но се забави и позволи на Петков да улови. В предпоследната минута на срешата Галин Иванов пробва да изпроси дузпа за своя тим, но Кръстев не се подведе и не отсъди наказателен удар.

Така интригата за реванша, който е след седмица в Стара Загора, остава с пълна сила.

СНИМКИ: Славия и Берое оставиха всички въпросителни за реванша

източник: LAP.bg