Лидерът в А група Лудогорец Разград не пожали последния в шампионата Светкавица и го разби с 5:1 в осминафинален мач за Купата на България. Домакините не оставиха никакви съмнения в превъзходството си на терена и заслужено продължават напред в турнира. Гостите от Търговище ясно показаха, че втората по сила надпревара не представлява интерес за тях, излизайки с доста експериментален състав, а в групата за мача попаднаха едва 13 футболисти.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ТУК!

Головата фиеста на „Лудогорец Арена“ Станислав Генчев, който се разписа след два поредни пропуска пред вратата на Светкавица. Халфът на разградчани бе най-съобразителен в наказателното поле след разбъркване от корнер. Въпреки тоталното превъзходство на възпитаниците на Ивайло Петев, вторият гол в мача падна едва в продължението на първата част. Марселиньо получи топката в наказателното поле, финтира бранител на гостите, а след това и вратаря, и на празна врата покачи на 2:0.

След час игра, капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров направи резултата класически. След добра комбинация между Станислав Генчев и Иван Стоянов, топката попадна в Гъргоров, който с премерен удар отбеляза.

Гостите от Търговище трудно успяваха да организират атаки към вратата на Голубович, като най-доброто положение бе пропиляно от нападателя Тихомир Красимиров, който пробва далечен удар, но топката мина на сантиметри от напречната греда.

Нови два гола паднаха във вратата на Светкавица само в рамките на няколко минути. Първо Кабаселе направи 4:1 в 67-ата минута, а пет по-късно Иван Стоянов вкара петия гол в мача.

Почетното попадение за Светкавица бе дело на най-добрия футболист на гостите Красимиров, който в 75-ата минута изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, с което си заслужи дори и аплодисментите на феновете на домакините, които бяха изпълнили стадиона в Разград.

Така Лудогорец затвърди отличното си представяне през есента и в понеделник ще очаква жребия, за да научи съперника си за четвъртфиналите напролет.