Лудогорец постигна сравнително лека победа над Ботев Пловдив с 0:3 в мача от четвъртфиналите за Купата на България и по този начин си осигури място в следващата фаза на турнира. Това се явява последният мач на стадион „Христо Ботев“ за сезона, тъй като „канарчетата“ ще играят домакинските си мачове от втория дял на първенството на стадион „Беркут” в Брестник. Головете за разградчани отбелязаха Марселиньо в 21-ата минута, Мишо Александров в 76-ата минута, крайното 0:3 оформи Кристиан Кабаселе в 84-ата минута. Домакините опитаха да се противопоставят на първенеца в първенството, но не успяха да стигнат до почетно попадение.

СНИМКИ:  Без изненада: Лудогорец е на полуфинал за Купата

източник: Gong.bg, Владимир Мончев

Двубоят започна шеметно, след като още в 5-ата минута пред момчетата на Ивайло Петев се откри уникална възможност да открият резултата. След хубаво центриране в наказателното поле на Ботев, Гъргоров не можа да отиграе топката, след което футболист на домакините игра с ръка. Непозволената интервенция не бе забелязана от главния съдия на мача Стефан Спасов, който не отсъди дузпа в полза на разградчани.

Последваха серия от атаки, които двата отбора си размениха и дори Ботев Пд направи опит да установи надмощие. След този епизод от играта, футболистите на Лудогорец наложиха трайно владение и диктуваха събитията на терена. Така се стиган до 21-ата минута на срещата, когато след грешка в средата на терена , играч на тима от Раград центрира прецизно в наказателното поле към непокрития Марселиньо, който безмилостно разстреля вратаря на пловдивчани Христо Иванов.

СНИМКИ:  Без изненада: Лудогорец е на полуфинал за Купата

източник: Gong.bg, Владимир Мончев

Последваха още няколко хубави пробива на разградчани, след което се стигана до една от най-скандалните ситуации в срещата, когато Иван Стоянов удари без топка Петър Атанасов, в резултат, на което играчите на двата отбора си спретнаха леко меле. За да охлади страстите на терена, главният арбитър показа по един жълт картон на двете главни действащи лица. При този резултат завършиха и първите 45 минути.

През втората част Ивайло Петев започна с две смени на мястото на голмайстора Марселиньо и на контузения Иван Стоянов, на терена се появиха Миро Иванов и Кабаселе. Разградчани отново организираха няколко хубави пробива, а в 67-ата минута Ботев остана с човек по-малко на терена. Венци Бонев получи директен червен картон, тъй като падна терена и за да предотврати опасна атака „зелените“ хвана топката с ръце.

В 74-ата минута Мишо Александров направи хубав пробив в наказателното поле подаде на Гъргоров, който направи опит да стреля от малко разстояние, но стражът на домакините се намеси решаващо. 2 минути по-късно разградчани ликуваха отново. Кабаселе овладя топката, успя да върне към Мишо Александров, който с плътен удар направи резултата 0:2. След тази решаваща асистенция, в 84-ата минута Кабаселе бе в прегръдките на съотборниците си, тъй като направи резултата класически (0:3)

СНИМКИ:  Без изненада: Лудогорец е на полуфинал за Купата

източник: Gong.bg, Владимир Мончев

Така, въпреки голямото желание и самоотвержената игра Ботев отпадна, а Лудогорец е първият отбор, който се класира за полуфиналите на турнира и вече чака следващия си съперник.