Левски сгази Пирин Гоце Делчев с 5:0 и без проблеми продължи напред в турнира за Купата на България. В първия мач „сините“ бяха спечелили с 4:0 и реваншът бе протоколен. Новият треньорски екип на „Герена“ в състав Тони Здравков, Елин Топузаков и Мариян Христов заложи на сравнително титулярна единадесеторка. Младите Вутов и Боби Цонев играха по 90 минути, а за първи път от доста време на терена се появиха капитанът Ангелов и голмайсторът Цветан Генков. През второто полувреме на мача дебют за Левски направи Христо Попадийн, който никога не бе получавал шанс в официален мач за родния си тим. Головете за „сините“ вкараха Старокин, Родригес /две попадения/ и Цветан Генков /две попадения/.

През първата част гостите от София пропуснаха много положения. Най-често на ситуации пред вратата на Абдиков се озова Цветан Генков.

Първите десет минути по-активни бяха играчите на Пирин Гоце Делчев. Още в първата минута на срещата Перес върна топката към Пламен Илиев, който се размина с нея, но за щастие на гостите тя не беше в очертанията на неговата врата. Малко по-късно Коцев и Стоянов отправиха удари, но те излязоха в аут.

Левски се възползва от първата си добра възможност и поведе в резултата. Антонио Вутов бе фаулиран глубо от Гуцев, който получи жълт картон. Гари Родригес центрира от ляво по атаката на Левски, а Орлин Старокин засече топката във вратата с крак.

След попадението „сините“ диктуваха събитията на терена, но направиха куп пропуски. В 22-та минута Мирослав Иванов пусна майсторско подаване към Вутов, който тръгна да надиграва вратаря, но Абдиков се справи по чудесен начин с таланта от Левски.

Пет минути след този епизод Вутов пак имаше шанс да стреля към вратата. Мюлдер открадна топката в половината на Пирин Гоце Делчев, холандецът пусна към Антонио, който реши да стреля от средно разстояние, но топката излезе високо над вратата.

В 34-та минута Борислав Цонев свърши прекрасна работа в средата на терена. Взе топката от футболист на Пирин, напредна и подаде към Вутов. Юношата на „сините“ шутира, но пак не намери очертанията на вратата.

В следващите десет минути на сцената излезе Генков, който се скъса да пропуска от прекрасни възможности. В 38-та Вутов подаде на тарана, който опита да прехвърля вратаря. Абди Абдиков беше подготвен и спаси избивайки в ъглов удар. Две минути преди края на първата част Борислав Цонев асистира на Генков, но ударът му с външната част на обувката мина в страни от вратата на Пирин. Последваха нови две излизания на Генков срещу вратаря, които завършиха без гол в мрежата на прекрасния през първата част Абди Абдиков.

Първото полувреме приключи с нов шут към вратата на тима от Гоце Делчев. Миро Иванов опита късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но топката беше лесна плячка за стража на домакините.

След почивката Левски продължи да създава положения, но за зла участ на домакините, „сините“ бяха коригирали мерника. Още 48-та минута Родригес излезе сам срещу Абдиков и отбеляза. В асистент на гола се превърна Антонио Вутов.

В 54-та минута Генков най-сетне имаше поводи да се поздрави със съотборниците си. Родригес подаде към Миро Иванов, който колегиално остави на Генков да се разпише.

Малко по-късно Дъстли Мюлдер пропусна от два метра, като прати топката високо над вратата. В 69-та минута на двубоя Станислав Ангелов изведе Гари Родригес срещу вратаря и холандецът вкара за 4:0.

Три минути по-късно разнебитеният тим на Пирин Гоце Делчев инкасира пето попадение, което бе вкарано от Генков с глава след центриране на левия бек Старокин.

След този гол Левски намали рязко темпото на терена и в крайна сметка не паднаха нови попълнения.