Отборът на Славия се класира за четвъртфиналите в Купата на България, след като победи Локомотив София с 2:1. Столичното дерби се проведе на стадиона в квартал „Надежда”, а железничарите не успяха да се възползват от домакинското си предимство. Отчасти причината за това бе, че играха едно полувреме с човек по-малко заради червен картон на Иван Бандаловски малко преди почивката. Снегът, който валеше в столицата също затрудни двата тима, но въпреки това борбеността, с която подхождаха футболистите си личеше и от трибуните. В края на мача драмата бе пълна, тъй като и двата тима имаха няколко шанса за попадения.

Мачът започна много добре за Локо София. В14-та минута Зоран Балдовалиев изведе своите напред, след като първоначално не успя да овладее топката в пеналта, но при повторния опит отблизо добута кълбото в мрежата. Въпреки че играчите не протестираха се появиха съмнения в публиката, че попадението е паднало от засада.

В 41-та минута „белите” успяха да изравнят резултата. Дубала се измъкна зад защитата, прехвърли вратаря на Локо Сф и спокойно прати топката в мрежата за 1:1.

Малко след това главният рефер Николай Йорданов показа втори жълт картон на Иван Бандаловски, а ситуацията на домакините се усложни изключително много.

Славия започна по-концентрирано второто полувреме и закономерно обърна резултата. В 59-та минута Павле Попара стреля силно, топката се отби в страничния стълб, но Галин Иванов бе точен при добавката за 2:1, което се оказа и крайният резултат.

Футболистите на Драгомир Окука обаче не се примириха, а напротив, започнаха да атакуват, а и смените които предприе треньорът с цел да засили нападението доведоха до напрежение пред вратата на Славия, но не и до гол.

Цялата тази ситуация доведе и до напрежение между играчи от двата тима, които в 75-та минута започнаха да налитат един на друг, но реферът не показа жълти картони в тази ситуация. Виждайки това феновете на Локо Сф също тръгнаха към сектора с привърженици на Славия, но до физически контакт не се стигна.

Домакините продължиха да натискат, въпреки че играха с човек по-малко. В 81-та минута Мартин Камбуров уцели напречната греда, след добра контраатака на Локо Сф. Малко по-късно и Жуниор последва примера на Камбуров, но в другата посока. Въпреки двете положения повече попадения не паднаха.

По този начин Славия премина в следващия етап за Купата на България, докато железничарите ще могат да се съсредоточат върху първенството на страната.