В ¼-финален мач за Купата на България Калиакра Каварна победи с 3:1 Локомотив Пловдив и по този начин отборът воден от старши треньора Велислав Вуцов се класира за полуфиналите на турнира.

Още в първата минута на мача, съдията Антон Генов вдигна директен червен картон на бранителя на гостите Йордан Милиев.

Причина за изгонването на Милиев е, че той фаулира на метър пред наказателното поле откъсващия се сам срещу вратаря Стоян Ставрев нападател на Калиакра Иван Караджов.

Заради неочаквано открилата се дупка в отбраната на Локо Пловдив, в третата минута наставникът Ясен Петров извади от игра Димитър Илиев и пусна на терена защитника Александър Бранеков.

В 16-та минута гостите от Локомотив Пловдив имаха първи възможност да поведат в резултата, след като Вели опита интересен удар с пета, но вратарят на Калиакра Григоров изби топката в корнер.

В 34-та минута Кателиев изпрати топката в наказателното поле на Локомотив, където Караджов направи хубава задна ножица, но топката мина над гредата.

Три минути преди края на редовното време на първото полувреме Райчев отбеляза първи гол в мача, след центриране на Димитров, след рикошет топката попадна в краката на голмайстора и той я прати в мрежата.

Гостите започнаха силно второто полувреме и в 48-та минута Въндев проби по лявото крило и от аут линията центрира по земя към наказателното поле на домакините, където Тодоров засече топката с левия крак, но след рикошет в крак на защитник, кълбото излезе в корнер.

След 180 секунди Моралес подари топката на Яшар, който изведе Караджов сам срещу Ставрев, но ударът на нападателя по диагонал мина покрай гредата.

В 57-та минута Моралес отново сбърка и подари топката на Иван Караджов, след което нападателят на Калиакра излезе сам срещу Ставрев и го преодоля, но от три метра стреля в страничната греда.

В 63-та минута Яшар намери с дълго подаване Караджов и той се откъсна сам срещу Ставрев и не сгреши, като удвои преднината на Калиакра.

В 71-та минута Локомотив получи правото да изпълнява пряк свободен удар, а зад топката застана Даксон, който с брилянтно изпълнение отбеляза почетното попадение за „смърфовете”.

Десет минути по-късно Кюмюрджиев влезе на скорост в наказателното поле на Калиакра и стреля опасно, но топката така и не се озова в мрежата на вратаря Григоров.

В 85-та минута след неразбирателство между Бранеков и Ставрев, резервата Станчев вкарва трети гол за Калиакра.

Две минути по-късно вратарят Григоров напусна контузен, а на негово място в игра се появи Добрев.

Полуфиналите от турнира за Купата на България за на 16-и април.

Снимка: kmetal.eu