"Първенството си остава за Пирин основен приоритет. Купата е един десерт, а десертът е по-сладката работа. Ще направим всичко възможно да спечелим мача, има настроение, даже мисля, че няма нужда от допълнителна мотивация, самите футболисти осъзнават докъде са стигнали и какво могат да постигнат". Това каза на пресконференция днес старши треньорът на Пирин Милен Радуканов преди утрешния четвъртфинален двубой за купата на България на благоевградските "орлета" срещу отбора на Ботев Пловдив.

Мачът е във вторник, 4 април, от 20.00 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

"Ще играем на върха на възможностите си", заяви Милен Радуканов.

"Неслучайно вчера припомнихме с моя помощник Стефан Гошев на футболистите, че двамата сме играли на финал за купата, и на полуфинал срещу Спартак  Пловдив", каза още той и добави: "Радващо е, че има голяма мобилизация и сред феновете и се очаква стадионът да е пълен. За мен е истински празник, когато се играе пред пълни трибуни, все пак играем заради публиката."

През двата дни след победата срещу Нефтохимик в Първа лига футболистите на Пирин са тренирали нормално, днес ще имат още една тренировка, след която ще бъде определена и групата за утрешната среща за купата, а отборът ще бъде на лагер, съобщи Радуканов.

Като голяма загуба той определи отсъствието поради натрупани картони на Кристиян Кощърна, всички останалите да на разположение. В групата ще бъде и Даниел Младенов, и играещият помощник-треньор Иван Цветков, който е сред любимците на публиката на Ботев.

В отговор на въпрос Милен Радуканов, който е носил екипа на Ботев, подобно на игралия за пловдивския тим Орлин Старокин, заяви, че това не предизвиква в случая сантименти.

"Уважавам клуба и всички клубове, през които съм минал, но мисля, че такива неща във футбола няма и не трябва да има. Оставил си нещо, взел си нещо и продължаваш напред. По този въпрос се замислих снощи по време на мача Наполи - Ювентус. Игуаин какво трябваше да направи?", попита риторично наставникът на Пирин. Това според него са нормални неща във спорта и няма какво да ги коментира.

От клубната управа на Пирин съобщиха, че полицията ще се погрижи за спазването на обществения ред и недопускане на неговото нарушаване преди, по време и след мача. Организацията ще бъде подобна на тази за шампионатния двубой в Благоевград с Левски /София/, ще има и пропускателни пунктове.

Очакват се около 400 привърженици на Ботев. Феновете на домакините са подготвили специална хореография. На стадиона ще има отново поставени и дарителски кутии за набиране на средства за подкрепа на бившия футболист на Пирин Васко Мадолев, който се нуждае от бъбречна трансплантация. /БТА