Етър – Пирин Благоевград – Х

Отборът на Пирин тази година е с класа на другите тимове в Западната Б група. Тук очакванията са за напрегнат мач, но нищо чудно след 90 минути двата отбора да не излъчат победител.

Белите орли – Балкан – Х

Само преди няколко дни Балкан спечели гостуването си в Плевен с гол на Мариан Христов. Този път обаче по-сериозните очаквания са двата отбора да не излъчат победител в редовното време.

Сливнишки герой – Пирин Гоце Делчев – 1

Пирин вече отстрани един аматьорски отбор в турнира за Купата на България. Сливнишки герой обаче размаза Академик София в предишния кръг. По-скоро домакините ще вземат победа и над своите гости.

Ботев Криводол – Берое – Х

Мачът ще се играе в Монтана. Това означава неутрален терен, което дава повече шансове на гостите. Старозагорци обаче изиграха тежък мач от първенството тази събота и могат да запазят част от футболистите си. Ремито в редовното време е най-логично.

Марек – Миньор Раднево – 2

Проблемите в Марек ще се засилят след като президентът на клуба Йордан Андреев бе пребит миналата вечер. Гостите от Раднево са добре балансиран отбор и по всяка вероятност ще бият в Дупница.

Алмус Бийр – Видима – Х

Колко хубаво ще бъде за турнира напълно аматьорският отбор на Алмус Бийр от Сталийска махала да продължи възможно най-дълго. Видима е добър отбор, който обаче не играе много успешно на чужд терен. Домакините ще бъдат крайно мобилизирани в този мач и е напълно възможно да докарат двубоя до продължения.

Спартак Пловдив – Дунав – 1

След като преди няколко седмици Спартак би в Русе сега почти сигурно ще повтори упражнението и в Пловдив. Стабилната игра на „синьо-белите” от началото на сезона ще им донесе и успех за Купата.

Чавдар Етрополе – Ком Миньор – 1

Още една потенциално сигурна единица. Ком играе слабо извън Берковица, докато Чавдар се справя добре в Етрополе. Едва ли ще има изненади, въпреки че за първенство този сезон двата отбора завършиха 0:0 на този стадион.

Светкавица – Монтана – 1

Монтана върви уверено към промоция в А група, а Светкавица се представя на приливи и отливи в първенството, но без по-сериозни амбиции. Гостите от Монтана едва ли ще се напъват за Купата, което дава шанс на домакините да спечелят.

Любимец – Свиленград – 1

Едно от дербитата този кръг. Двата града се намират само на около 10 километра разстояние и винаги са имали сериозни спорове на футболния терен. На пръв поглед Свиленград е по-балансираният отбор, но давам преимущество за Любимец най-малкото заради амбициите на президента им.

Спартак Пл – Черноморец Балчик – 1

В Плевен едва ли домакините ще допуснат изненада. Тук победата за Спартак е почти сигурна.

Несебър – Нафтекс – Х

Още едно от дербитата. Двата отбора имат далеч по-важен мач за първенство след няколко дни. Освен това Несебър има да си връща на Нафтекс за миналата година, когато бургазлии спряха съседите си в опитите им за промоция в елита.

Чавдар Бяла Слатина – Рилски спортист – 2

Рилски спортист трябва да избива срамната загуба с 0:6 от Академик София. Чавдар все още няма победа на свой терен, като в този мач двойката е по-логична.

Марица – Волов – 1

Един срещу друг се изправят двата най-слаби отбора в Източната Б група. Марица едва преди няколко дни отбеляза първия си гол този сезон. Срещу повечето отбори в Пловдив обаче маричани се представиха на висота и сега победата е много важна, най-малкото за самочувствие.

Родопа – Калиакра – Х

Проблемите в Родопа тепърва ще се увеличават. Повторение на мача от преди 10 дни, но с разменени роли. Именно на двубоя в Каварна гръмна скандала за залози от страна на футболистите от Родопа. Твърде вероятно е в сряда да няма победител в редовното време.