Двубоят от 1/16-финалите на турнира за Купата на България между Литекс и Спартак Варна бе преместен от Спортно-техническата комисия на БФС. По-програма мачът трябваше да се играе в сряда от 17 часа, но бе преместен за час по-късно.

Ето и всички решения на СТК от днес:

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Спортно-техническа комисия

Решение -16.09.2013г.

-  Срещата от 1/16 финал за Купа България между отборите на  ПФК „Литекс ” и  ФК „Спартак” ВН  , ще се играе  на 18.09/сряда/2013 от 18.00 часа вместо от 17.00 часа.

-  Със съгласие на двата клуба срещата от VІІ- ми кръг на „Б” ФГ  между отборите на  ФК „Раковски ” Рак. и  ФК „Добруджа”  , ще се играе  на 23.09/понеделник/2013 от 17.00 часа вместо на 21.09/събота/2013 от 17.00 часа.

СТК констатира едностранно прекратяване натрудовите договори на футболистите:

- Никола Антонов Яначков  с ПФК „Видима Раковски ” Севл считано от 6.08.2013 г.

Предвид зачестили случаи на инциденти между длъжностни и служебни лица от ФК по време на футболните срещи от„А” и „Б” футболна група.

С цел повишаване контрола и сигурността преди по време и след приключване на срещите от първенствата на „А” и „Б” футболна група.   СТК напомня на делегатите и ПФК/ФК/ следното:

След започване на футболните срещи,  в пространствата от терена до съблекалните на отборите и съдийската стая, което включва - писта, тунел, коридори и др, имат  право на достъп:

1.     Длъжностните лица по смисъла на чл.55, ал. 3 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2013/2014  -т.е съдии, делегат, съд.наблюдател и наблюдател на БФС.

2.     Служебни лица по смисъла на чл.55, ал. 2 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2013/2014 – т.е представители на ФК само с  баджове / служебни паспорти и картотеки издадени от СТК при БФС / и вписани в тимовите листове на съответните отбори, медицинско обслужване, органи на реда,  ППО и акредитирани медии.

Представители на ръководствата на ФК може да бъдат допускани до съблекалните на своите отбори на полувремето и след края на срещата със знанието на делегата и под контрола на охраната на футболната среща и то само след като отборите са се прибрали в съблекалните и съдиите са влезли в съдийската стая .