Ботев Пловдив се наложи с 6:0 над Нефтохимик в първи мач от 1/16-финалите за Купата на България, и на практика обезсмисли реванша другия месец.

"Жълто-черните" изиграха отличен мач, и продължиха празника за своите фенове, след откриването на новата си модерна и красива база.

С хеттрик за победата се отличи Луис Педро, два гола отбеляза Станислав Костов, при това само за около 25 минути на терена, едно попадение добави и Абел Анисе.

Гостите от Нефтохимик почти не стигаха до наказателното поле на Ботев, и играха малко по-активно само в началните десетина минути на второто полувреме, но без резултат.

В 22-та минута Анисе с прекрасен пас изведе Луис Педро, който на празна врата нямаше проблем да се разпише за 1:0. В 35-та Педро асистира на Анисе за втори гол в мача, а три минути по-късно, след пряк свободен удар, Неделев пусна към Иршак, който изведе Луис Педро, и той стреля от границата на наказателното поле, право във вратата за 3:0.

В 75-та минута Енрике преодоля двама защитници на Нефтохимик, близо до флагчето за корнер, след това влезе в наказателното поле, намери непокрития Костов, който от три-четири метра отбеляза на празна врата, десет минути след влизането си като резерва.

Костов се разписа пак и в 84-та минута, а шестото попадение падна минута след това, и бе дело на Педро, след асистенция на Костов.

Вандер можеше да направи и 7:0, но в 86-та минута удари греда, а в 90-та стреля покрай нея.

Реваншите са на 23 октомври.