Изпълнителният директор на „Футбол Про Медия“ Атанас Караиванов внесе повече яснота около финала за Купата на България между Лудогорец и Ботев на 24 май. Шефът обясни, че има договорка между клубовете за разпределението на местата на Националния стадион, като уточни, че началният час на срещата ще бъде около 18.30-18.45 часа заради финала на Лига Европа, който е в същия ден от 21.45 часа.

Караиванов коментира и какви ще са цените на билетите, както и къде могат да бъдат намерени. Ръководителят изрази и надеждите си на стадиона да има повече фенове, сравнено с последното дерби между Левски и ЦСКА. 

„Това бе първата работна среща на клубовете и Лигата, и представители на Националния стадион „Васил Левски“, където ще се играе срещата на 24 май. Постигнаха се договорки за разпределение на стадиона. Той, слава Богу, е голям и едва ли ще има затруднения. Ботев избра да настани феновете си Сектор Б, така че той ще бъде за агитката и привържениците на „жълто-черните“. Но, разбира се, и в Сектор В ще има места и за ботевисти и за неутрални феновете. Феновете на Лудогорец ще бъдат настанени в лъвчетата до сектор Г. В А сектор ще има блокове и за двата отбора. 9,10 и 11 за Лудогорец и 8,14 и 15 блок са за Ботев. Общо взето това е разпределено. Поканихме децата от школите на двата състава да посетят безплатно двубоя“, коментира Караиванов.

„Цените ще са като миналата година - 10 лева за секторите Б и Г, за В сектор – 15 лева и 20 лева за А сектор. Миналата година имаше дискусии, но се видя, че имаше зрители. Цените на билетите мисля, че са нормални. Това е решението. Прие се нормално и от двата отбора. Началния час ще го уточним с телевизията. Финалът на Лигра Европа е от 21.45 часа. Това значи, че финалът на Купата на България трябва да завърши поне 30 минути по-рано. Или от 18.30, или от 18.45 часа ще е финалът. Трябва да съобразим с финала на Лига Европа. От 10 май вероятно ще пуснем билетите в системата на Eventim. Утре ще подпишем договора с тях. Хората ще могат да купуват спокойно в цялата страна. Ще наблегнем на продажбата в Пловдив и Разград. Има интерес, да видим за феновете на Ботев пътуването ще е лесно, по магистралата. Решението къде да се играе финалът се взе лятото. Записано е, че ще се играе на Националния. Помните, преди умувахме след като станеха ясни финалистите“, продължи Караиванов.

„Може би 12-13 хиляди зрители са реалните очаквания. Ще се радвам, ако минем посещаемостта на последното дерби между Левски и ЦСКА“, завърши Караиванов.