От полицията официално поискаха от Професионалната футболна лига финалът за Купата на България да бъде преместен и той да не се играе в Стара Загора, информира официалния сайт на ПФЛ.. В получено писмо от директора на Генерална Дирекция Полиция, Главен комисар Валентин Петров се казва:

„Предвидено е провеждането на финалната среща за Купа „България” на 24 май 2007 г. да бъде на стадион „Берое” в гр. Стара Загора.

Считаме обаче, че на този стадион не би следвало да се проведе толкова значима футболна среща, предвид очаквания зрителски интерес и факта, че инженерно-техническото състояние на това спортно съоръжение не отговаря в достатъчен обем на изискванията на нормативната уредба, с оглед безопасно провеждане на финала. Това се потвърждава и от инцидента на 14.04.2007 г., когато след края на футболната среща между ПФК „Берое” – ПФК „Спартак” Вн, охранявана от частна охранителна фирма , привърженици на двата отбора успяват да преодолеят загражденията, нахлуват на терена и предизвикват сбиване помежду си, което е прекратено след своевременната намеса на полицията.

В тази връзка, моля да прецените целесъобразността от провеждане на финала за Купа „България” на по- подходящ от гледна точка опазване на обществения ред стадион, като в този аспект НС „Полиция” ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовата си компетентност.

Предварително Ви благодарим за разбирането!”