Локомотив се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като елиминира Ботев в пловдивското дерби. „Смърфовете“ спечелиха с 2:1 мача реванш на стадиона в кв. „Коматево“ и по този начин продължават напред в следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:2. Двубоят се разви изключително драматично, а головете паднаха в заключителните минути на срещата.

Мачът започна с лек превес на Ботев, но положенията пред двамата вратари бяха рядкост. Като цяло срещата се разви на доста бавни обороти.

Още в 1-та минута Лъчезар Балтанов сложи топката на главата на Иван Цветков, който стреля с глава, но в страни от десния стълб на вратата на Локомотив. Три минути по-късно Момчил Цветанов подаде към Лъчезар Балтанов, който стреля от малък ъгъл, но Йордан Господинов успя да спаси и да избие топката в корнер. 

В 45-та минута Мартин Камбуров срита Роман Инез. Французинът след това посегна да изрита Камбуров. Съдията Георги Кабаков вдигна жълт картон на Инез.

Ботев влезе силно във второто полувреме. В 47-та минута Иван Цветков пусна извеждащо подаване към Мариян Огнянов, който обаче бе изпреварен от Йордан Господинов. Вратарят на Локомотив Пловдив улови топката и бе фаулиран. Господинов получи медицинска помощ и напусна терена на носилка, като в 49-та минута бе заменен от от Александър Витанов.

Най-спорната ситуация в срещата бе в 57-та минута, когато Богомил Дяков навлезе в наказателното поле на Ботев, след което върна топката към Мартин Камбуров. Преди това Адам Стаховяк не се намеси добре. Топката стигна до Камбуров, който стреля, Йордан Христов се хвърли на шпагат, топката се удари в крака на футболиста на Ботев, а след това и в дясната му ръка. Съдията Георги Кабаков прецени, че няма основание да свири дузпа за Локомотив.

Ботев изпусна нова идеална възможност да поведе в резултата в 65-та минута, когато Момчил Цветанов пусна хубав извеждащ пас към Иван Цветков, който излезе сам срещу Александър Витанов. Цветков се опита да прехвърли Витанов, но вратарят се намеси и спаси.

Иван Цветков върна жеста в 71-та минута, когато пусна отличен пас към Момчил Цветанов, който обаче се забави, стреля, но Венелин Филипов вече го бе настигнал и успя да направи решаващ шпагат и топката излезе в корнер. 

Ванчо Траянов пробва да изненада Адам Стаховяк в 74-та минута, но вратарят на Ботев успя да избие топката в корнер. Две минути по-късно Янко Сандански отправи далечен удар, след което топката премина в страни от десния стълб на вратата на Стаховяк.

Ботев поведе в 82-та минута. Момчил Цветанов центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, след което Лъчезар Балтанов на втора греда свали топката с глава към Иван Цветков, който бе оставен непокрит и отблизо изпрати топката във вратата на Александър Витанов.

Локомотив Пловдив успя бързо да реагира и да изравни резултата в 84-та минута. Емерик де Врийзе се опита да подаде към Мартин Камбуров, но кълбото се удари в гърба на нападателя, след което попадна във Венелин Филипов, който с много силен диагонален удар изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Адам Стаховяк.

Вторият гол за Локомотив Пловдив падна в 89-та минута. Роман Инез сбърка фатално и то на два пъти. Инез първо изрита топката в краката на Камбуров, но тя рикошира и се върна в защитника. След това французинът вече бе притиснат и притеснен, и изведе Бирсент Карагерен сам срещу Адам Стаховяк. Карагерен преодоля Стаховяк и изпрати топката в опразнената врата на Ботев.

В края на мача Пламен Николов бе изгонен с директен червен картон от съдията Георги Кабаков, след като хвана за гушата Богомил Дяков.

Така Локомотив Пловдив елиминира Ботев и се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

Ботев: Адам Стаховяк, Роман Инез, Филип Филипов, Пламен  Николов, Йордан Христов, Християн Казаков (65- Владимир Айтов),  Лъчезар Балтанов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Момчил Цветанов,  Иван Цветков  

Локомотив (Пд): Йордан Господинов (49- Александър Витанов),  Веселин Филипов, Елиан Парино, Ангел Грънчов, Богомил  Дяков,Благой Наков (46-Дани Кики), Янко Сандански, Мартин  Камбуров, Ванчо Траянов (81-Eмерик де Врийзе), Бирсент  Карагарен, Александър Якимов