Отборът на Славия се добра до 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като успя да се измъкне при рулетката на дузпите срещу Вихрен. В редовното време мачът в Сандански приключи при резултат 0:0, а при дузпите домакините пропиляха две възможности и след 4:3 в полза на „белите” момчетата на Велислав Вуцов се промъкнаха в следващия състав.

Късите клечки за Вихрен при 11-метровите наказателни удари изтеглиха капитанът Кирил Джоров и Слатко Кабранов. В герой за гостите от столицата се превърна вратарят Мболи, спасил ударите на споменатите играчи, както и още няколко дори удари по време на редовното време и продълженията на мача.

През началните 90 минути двата тима така и не съумяха да си вкарат попадение, а и 100-процентовите голови ситуации пред врете врати не изобилстваха. Същото се повтори и в двете продължения, които също останаха сухи, а след нулевото равенство се стигна до изпълнение на дузпи. Точни за победителите от жялата точка бяха Александър Младенов, Борислав Георгиев, Жуниор и Попара, а за Вихрен Георгиев, Тренков и Св.Петров. В крайна сметка решаващи бяха пропуските на капитана Кирил Джоров и Златко Кабранов.

Така Славия се класира за следващия етап от турнира, като останалите тимове, които вече са ясни са ЦСКА, Локомотив Сф, Калиакра Каварна, Локомотив Мездра, Марица, Черноморец Поморие, Марек, Ботев Враца, Чавдар Етрополе и Сливен.