Треньорът на Пирин Благоевград Костадин Ангелов призна, че е силно притеснен от назначението на Георги Йорданов за съдия на утрешния полуфинал за Купата на България срещу Славия.

„Това е назначение, което е меко казано поръчково. Не може преди Венци Стефанов да иска доживотно наказание за Йорданов и да го упреква във въоръжен грабеж, а сега за този мач да слагат точно този съдия. Това е все едно моят баща да ме нашляпа, за да слушам, преди да ме заведе на лунапарк”, заяви Ангелов.

Наставникът на Пирин започна пресконференцията с подготвена статистика от наказания точно на Георги Йорданов и прогнозира, е утре ще има поне няколко нарушения около границата на наказателното поле за удобния ляв крак на Божов или дузпа за Славия. Ако това не стане, Лаптопа пое ангажимент официално и публично да се извини за думите си.

Коце Ангелов определи Славия за фаворит. Мачът ще пропуснат наказаните Башлиев и Костадинов, както и оперираният миналата седмица Бенгюзов. Орлетата заминават още днес за София.

Ръководството на отбора отпуска два автобуса за фенове, които потеглят в 12:30 часа в четвъртък от стадион Христо Ботев, като цената на екскурзията е 7 лева. Още по-голяма екстра предлага фенклуб „Пирин-реален”, който предлага два абсолютно безплатни автобуса, които ще потеглят в същия час от хотел „Ален Мак”.

Еуфорията в Благоевград преди двубоя е много голяма и се очаква поне 500 фенове на орлетата да присъстват на мача в на стадион Славия.