Пирин отстрани драматично с 3:1 след продължения Калиакра от осминафиналите за купата на България.

В началото на мача футболистите на Пирин имаха леко надмощие и в 30-та минута Воденичаров стреля, но топката срещна страничния стълб на вратата на Йордан Господинов.

Доста изненадващо футболистите на Пирин поведоха в резултата в 37-та минута, когато след пас от дълбочина, Георги Филипов изпревари Молдованов и отблизо прати топката под плонжа на Макенджиев за 0:1.

През второто полувреме играчите на Пирин имаха тотално надмощие, но след изсипалия се проливен дъжд теренът стана много тежък.

В 73-та минута Стойков шутира, но топката спря в една локва, след което Якимов не сбърка и вкара за 1:1. Осем минути по-късно в 81-та минута Станислав Костов излезе сам срещу Господинов, след което стреля, но топката спря в локва пред голлинията и вратарят на Калиакра успя да улови кълбото.

Калиакра можеше да вкара втори гол в 88-та минута, когато Иван Александров излезе сам срещу Макенджиев, който спаси по невероятен начин удара на нападателя на каварненци.

В добавеното време на редовните 90 минути Стойков вкара гол, но той бе отменен заради игра с ръка.

Така се стигна до продълженията в мача, в които играчите на Пирин не оставиха никакви шансове за своя съперник и “орлетата” стигнаха до победата с два гола.

В края на първото продължение в 105-та минута Димитър Воденичаров получи хубав извеждащ пас, след което нахлу в наказателното поле на Калиара и с левия крак прати топката във вратата на Йордан Господинов.

Пирин стигна и до трети гол в срещата в 112-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Калиакра, Георги Георгиев се оказа най-съобразителен, след което засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на Йордан Господинов.

По този начин Пирин Благоевград се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на България.