Срещата от 1/ 16 за Купата на България ще се играе на осветление. Това съобщиха от ръководството на Пирин Благоевград на пресконференция днес. Това е съгласувано с ПФЛ, която администрира турнира за Купата на България. Както е известно мачовете от този кръг за Купата ще се играят на 22, 23 и 24 септември. По волята на жребия Пирин приема Литекс  повторението на финала от 2009 г. До няколко дни ПФЛ ще определи точния ден и час на мача.

На дневен ред е мачът с Раковски от шестия кръг на „Б“ групата. Той също е на осветление утре, от 18.30 часа, на стадион „Христо Ботев“. Това е второ поредно домакинство за „орлетата“, които ще бъдат без трима ключови футболисти в утрешния мач. Александър Башлиев и Тони Костадинов вече втора седмица тренират на облекчен режим  и наставникът Йордан Самоковлийски призна, че няма да рискува с включването им. Трайно контузен е Васил Туджаров, който няма да играе поне до Нова година. За първи път в групата за мача ще попадне новото попълнение Давид Стоянов. Бившият бранител на Миньор Перник тренира от две седмици с Пирин и Йордан Самоковлийски е изключително доволен от старанието му.

„Ние сме млад отбор, имаме 11 момчета под 23 години. Сега е времето те да играят, да израстват и да играят по-голям футбол. Не подценявам въобще „Раковски“. За мен те са добър отбор, който играе резултатен футбол.  Колкото до мача с Литекс вече ви казах – тежък жребии, срещу силен противник. Мисля, че ние няма какво да загубим от този мач.“, завърши Самоковлийски.