Старши треньорът на Локомотив Пловдив Ясен Петров каза много интересни неща след отпадането на своя тим от турнира за Купата на България. Той сподели, че не се чувства спокоен да работи, както и че отборът върви на зле и му трябват промени.

„Аз лично съм изключително разочарован. Особено от факта, че вече трети пореден мач допускаме изключително груби грешки. Ние сме длъжни до края на мача да търсим шанс да се върнем в него. Знаехме им и силните и слабите страни. Допуснахме да ни поведат след статично положение, втория гол падна след детска грешка, включително и третия. Мисля, че имахме шанс при 2:1 да изравним, но проблемите наистина бяха много. С отпадането от групата на Стойко Сакалиев и Дани Кики, определено имаме проблеми, за които сигурно вина нося и аз, не бягам от тази отговорност,” каза Петров за срещата с Калиакра в Каварна, загубена с 1:3.

„Най-лесното е да подам оставка, ако трябва да се търси някаква промяна, за да се вдигне отбора, аз съм готов да си дам оставката. Не съм от хората, които бягат от тежки ситуации. Доста ни се събра в последно време. Откакто се прибрахме от лагера в Анталия нещата вървят на все по-зле. Определено имаме нов отбор, на който му трябва време, но грешките, които допускаме са изключително неприятни. Изключително съм разстроен от онова, което се случва около нашия отбор,” продължи наставникът.

„Предполагам, че има и нещо, което в главите на футболистите не е в ред. Аз се опитвам да направя нещо, доколкото ми стигат силите. Наистина нещо трябва да се промени. Все още не съм говорил с президентката. Ще има една нощ, в която трябва да си помисля, факт е, че трябва да се водят разговори.”

„Наистина съм подложен под много голямо напрежение, не се чувствам спокойно от случващото се в клуба. Всички носим вина за неприятната загуба,” завърши Ясен Петров, който не пропусна да пожелае късмет на Калиакра на полуфинала.