Два емоционални сблъсъка се изиграха в четвъртфиналите на турнира за Купата на България, но интригата съвсем не е разплетена окончателно в тази фаза. Още два сблъсъка остават за днес, а след тях ще е ясно финалното каре на надпреварата. 

Последните въпросителни ще паднат в Радомир и на игрището в Коматево. Първо от 16:00 часа единственият оцелял представител на Втора лига Струмска слава ще се опита да пренапише отново историята си и да стигне до първи полуфианл в надпреварата срещу наглед нетолкова плашещото препятствие в лицето на столичния Септември. 

Далеч повече зрелище, а и интрига ни очаква на другия мач. В 18:30 часа директно в ефира на DIEMA SPORT ще можете да гледате как Ботев и Черно море се вкопчват в люта битка, за да излъчат последния полуфиналист. 

Този мач е с огромен залог и за двата отбора, защото те са обявили още от есента, че целта им е да се доберат до Европа, а по-краткият път за това е през Купата. Интересното е, че и двата тима стигнаха до този етап след победи с дузпи в предишния кръг. 

"Канарчетата" отстраниха Берое след рулетката на изпълненията от 11-те метра, а в не по-малко драматична развръзка "моряците" елиминираха миналогодишния финалист Левски. Сега един от тях трябва да се прости с мечтата си за Купата. 

"Жълто-черните" имат доста сериозни кадрови проблеми преди мача. Те ще бъдат без наказания си капитан Лъчезар Балтанов, както и без контузените Атанас Зехиров, Джонатан Перейра и Радослав Терзиев. До последно под въпрос ще е и голямата звезда Тодор Неделев. Интересното е, че Зехиров, който сега защитава цветовете на Ботев, имаше огромна заслуга за класирането на Черно море на този етап, като помогна много с изявите си в мача с Левски. 

Иначе и наставникът на варненци Илиан Илиев има проблеми около състава. Той ще е без опитния нападател Георги Божилов, както и Жоаким Балми. Като най-отдалечен на географски принцип от останалите си съперници отбор, на "моряците" им се наложи да направят дълги пътувания в последните дни, но това едва ли притеснява толкова щаба на Илиев. 

Какво ще се случи в последните четвъртфинални битки на Купата на България, ще разберем съвсем скоро. След края на мача между Ботев и Черно море в ефира на DIEMA SPORT на живо ще бъде изтеглен и жребият за предпоследната фаза, така че всички въпросителни преди началото на полуфиналите ще паднат още днес.