Поредната сензация в турнира за Купата на България стана факт! Чавдар Етрополе изненадващо отстрани фаворита Славия с 4:2 след изпълнение на дузпи. За 120 минути игра двата отбора не можаха да си вкарат гол, но при дузпите домакините бяха безпогрешни и заслужено стигнаха до победата, която ги класира за полуфиналите на турнира.

В редовните 90 минути Славия бе по-активният отбор, но всички опасности на „белите” бяха отразени от отличния страж на домакините Ивайло Яначков. Най-чистото положение обаче бе за тима на Чавдар. Остро центриране в малкото наказателно поле на Славия стига до Русков, който бе оставен непокрит, но от два метра не може да засече топката.

В продълженията столичани малко свалиха темпото, но въпреки това можеха спокойно да стигнат до гол. В 102-та минута Галин Иванов направи непростим пропуск, след като бе изведен абсолютно сам срещу Яначков, но стреля много слабо и стражът на домакините улови удара му.

В самия край на второто продължение пък домакините се разминаха с евентуално победно попадение. Петър Точен стреля остро от точката на дузпата, но топката мина много близо до вратата на Мболи.

Така се стигна до дузпите, които трябваше да определят победителя в мача. Жуниньо и Дани Пеев за Славия, както и Николай Николов и Александър Русков за Чавдар бяха безпогрешни при първите изпълнения и направиха резултата 2:2.

За третата дузпа на Славия зад топката застана Николай Петров, който обаче стреля встрани от вратата и даде шанс на Чавдар да получи предимство. От това се възползва Антон Петров, който бе хладнокръвен и вкара за 3:2.

Павле Попара би четвъртата дузпа за „белите”, но и той по идентичен начин с този на Петров, стреля в аут и тотално закопа своя отбор.

Иван Вълчанов се оказа героят за Чавдар, след като реализира четвъртата дузпа и с точното си изпълнение прати своя отбор на полуфиналите в турнира. Славия пък ще трябва да се съсредоточи в борбата си за по-призово класиране в А група.

Така Чавдар стана вторият представител от Б група, който се класира сред първите четири в турнира. Преди това, това стори Черноморец Поморие, а ако Калиакра отстрани Черно море, то на полуфиналите ще има три отбора от Б група, които ще правят компания на Берое.