Наставникът на Литекс Живко Желев остана доволен от представянето на тима си при победата с 1:0 над Витоша Бистрица за Купата на България. Според него, тимът му се е представил на високо ниво срещу представителя на елита.

"Един много добър мач за нашия отбор, момчетата се вложиха и показаха нещата, които демонстрират на тренировките. Зрителите трябва да са доволни, играхме бърз футбол, създадохме доста ситуации."

Четвърта жертва от елита падна в Ловеч за Купата

"Много разумно второ полувреме изиграхме и макар от дузпа да се разписахме, напълно заслужено победихме и се класирахме напред", сподели Желев след двубоя пред DIEMA SPORT и сподели какви са целите му.

"Ние всеки един мач играем така, както го сторихме. Целта ни е отборът да расте и да радваме хората, които идват на стадиона. Тогава се вижда и работата на мен и моя екип."

"Радвам се, че срещу Витоша показахме играта си, те играят хубав футбол и макар да нямат резултати, са с добри треньори. Този мач беше надиграване и се радвам, че успяхме да ги надиграем", сподели Желев и говори за по-различния заряд на мачовете за Купата.

"Тези мачове за Купата са по-различни от тези за първенството. След фурора ни миналата година, когато отстранихме два тима от Първа лига, очакванията бяха да бием и днес, при това убедително. Знаех, че ще ни е трудно, защото сега има нови момчета, които не бяха част от магията, но и те тръгват по този път."

"Не гледам срещу тим от София ли играем, или не. Важното е да изпитваме наслада, но дори и да загубим и да отпаднем, важното е да останем доволни от показаното и да се надяваме, че няма да отпаднем скоро", добави треньорът и говори за амбициите на отбора за предстоящия сезон.

"Акцентът е участието ни във Втора лига, в турнира за Купата всичко е на късмет. Предпочитам да играем вкъщи, независимо с кого се паднем. Но това е късмет и ще си правим изводите до къде ще стигнем. Тези битки са по-специални, момчетата ги чакат с нетърпение."

"Амбициите ми са големи, но гледаме да вървим стъпка по стъпка и искаме да имаме еднакво лице и у дома, и навън. Обнадежден съм и вярвам, че ще стоим по различен начин и в следващите мачове. Сега е важно да се възстановим и отиваме за дербито с Монтана в неделя", завърши Живко Желев.