Наставникът на Литекс Живко Желев коментира поражението от Лудогорец с 0:4 в първия мач от полуфиналите за Купата на България. Специалистът каза, че ловчанлии няма да правят трагедии след тежкото поражение.

„През второто полувреме видях позитиви. Изглеждахме по начина, по който се готвехме. Опитахме се да играем отворен футбол, но във втората минута получихме гол. Така настъпи скованост. На много от играчите им е първи сблъсък срещу такива играчи. Този мач само може да ги изгради като личности в бъдеще. Не всеки ден могат да се докоснат до полуфинал. Това, че отстранихме Черно море – никой не е предполагал, че можем да стигнем до тази фаза на турнира. Трагедии няма да правим сега след този резултат. Случват се тези неща. Предстои ни още един сблъсък с Лудогорец. Приключва с купата на България и остава ни първенството и аматьорската купа“, започна Желев в ефира на DIEMA SPORT.

„Футболистите трябва да са концентрирани още от първата минута и да се борят до последно и да извоюват това, което им се полага в дадена среща“.

„Ние сме отбор от трета дивизия и футболистите без да ги обиждам, отстъпват по качества на тези на Лудгорец. Ние не сме излезли да играем като равен с равен. Ние искахме да задържаме топката, на контраатака ако успеем да ги изненадаме. Пак казвам трагедии няма да правим. Това е действителността в момента. Какалов не е в нужната форма в момента. Имаше контузии, които го извадиха от ритъм. Но се надявам за следващия мач да е на линия“, добави Желев.

„Литекс си го има още от юли. Не знам как ли не ни наричаха. Благодарение на Купата се видя, че оранжевият отбор го има. Целта е да влезем във Втора лига“, завърши Желев.