Наставникът на Славия, Златомир Загорчич, отдаде поражението с 1:2 срещу Локомотив София в двубой от четвъртфиналите на SESAME Купа на България на липсата на ефективност пред гола. Специалистът, все пак, добави, че с оглед на интегрирането на доста млади играчи в тима е нормално да има грешки. 

„Противникът вкара своите шансове, но ние не успяхме да го направим. В първите секунди уцелихме греда. Пропускаме прекалено много, което е основният проблем. Като игра имахме достатъчно шансове, но не вкарахме, докато противникът го направи“, започна специалистът.

„Имахме ситуации, но не ги довършихме. Предпоследното решение и пас липсваха. Понякога липсваха и хора в наказателното поле, което мен ме ядоса, защото постоянно говорим на тази тема. Това е положението в Славия с футболистите, с които разполагаме сега. Надявам се, че новите играчи ще започват да се интегрират и да вкарват шансовете си. Гледам вече към следващите мачове“.

„Всички знаете, че ние останахме без трима много добри играчи и сега се опитваме да компенсираме с по-младите и грешките ще са неизбежни. Цяла България видя как един Чунг изигра страхотен мач днес. Имаме си таланти в Славия и продължаваме по този начин занапред. Трябва им малко време да свикнат с мъжкия футбол. Надявам се, че в следващите мачове вече ще вдигне ефективността във всички фази“.

„Трудно е за всеки треньор подобно положение. Трябва да се работи много. Гледаме напред и вярваме в това, което правим. Моето бъдеще зависи от шефовете. Върша каквото мога с тима и се стараем да показваме добри игри“, завърши Загорчич.