Треньорът на Славия – Златомир Загорчич, все по-сериозно обмисля напускане на клуба. Той е недоволен от липсата на по-сериозни амбиции при „белите“ и от хаоса, който цари в клуба в организационно отношение, пише „Мач Телеграф“. Най-успешният треньор на „белите“ през този век трудно прикрива, че е изнервен от ситуацията, която в общи линии му пречи да се развива по-сериозно и в професията.

Специалистът вече е искал среща с президента Венцеслав Стефанов, на която са присъствали и асистентите му. В крайна сметка той е бил призован за повече спокойствие и е получил уверения, че ще може да разчита на по-сериозна подкрепа. „Белите“ все още са в битката за място в Топ 6, изоставайки на 3 точки от четвъртия Левски, на две от Локомотив Пловдив и на една от Черно море.

94 снимки

Заги е имал разговор на висок тон и с футболистите си по време на една от последните тренировки преди двубоя с Локомотив София в турнира за SESAME Купа на България. Специалистът се е заканил да направи сериозни промени в състава и е обяснил на футболистите, че държи да се борят за мястото си на всяка тренировка. Сърбинът бил категоричен, че това, че някой е играл силно през есента, не означава нищо в момента. Загорчич се е заканил да направи и доста промени в състава за днешния двубой.

„Няма какво да коментирам. В Славия всичко е наред, както винаги. Да, имах си разговор с футболистите, но това е нещо нормално. Според вас не ни ли е необходима промяна?! Днес може и да счупя нещо в съблекалнята, ще видим“, каза Загорчич пред „Мач Телеграф“.

„Мачът с Локо София за Купата ще е различен, ако ние го направим различен. Футболистите трябва да покажат, че повече искат да спечелят двубоя и да работят здраво за успеха. Искам да ги видя амбицирани да успеят, а не да приемат, че достигането им до клуб като Славия им е достатъчно. Мисля, че всеки би трябвало да има по-големи амбиции и да търси развитие и възможно най-добра реализация“, добави Заги.