Вратарят на Литекс Ловеч Диян Вълков призна превъзходството на Ботев в четвъртфиналния двубой между двата тима от турнира за Купата на България. „Канарчетата“ бяха безкомпромисни и се наложиха с 5:0, ставайки първия тим, класирал се за полуфиналите в надпреварата.

„Наистина трудно се говори след такава загуба. Четирите гола станаха след наши индивидуални грешки. Ботев е по-класният отбор. Излязоха с оптимален състав, докато ние сме по-млад отбор и на някои момчета им липсва самочувствие“, коментира Вълков.

„Първият гол ни обърка. Ако бяхме задържали още малко, щяхме да получим известна доза самочувствие и увереност. Не се знаеше какво можеше да стане. Първият гол обаче ни стъписа“, продължи вратарят на Литекс.

„Говорихме си, че трябва да играем по-освободено. Ние сме млад състав, обиграваме се. Ботев не ни подцени, излезе с оптимален състав. Стремим се да играем добър футбол, с много подавания. Искаме да играем привлекателно и да постигаме резултати. Важно е да имаш и доза късмет и шанс в турнира за Купата“, каза още Диян Вълков.