"Искахме домакински мач, защото това гостуване на Созопол ни изправя пред доста дълго пътуване. А и в периода, когато играем, ни се събират доста пътувания“, обясни изпълнителният директор на Пирин Благоевград Венко Попов.

"Орлетата ще гостуват на Созопол на осминафинал в турнира за Купата на България, като сега предстои да се уточни и на коя от трите дати ще се играе- 25, 26 или 27 октомври.

„Това, че Созопол е от Втора лига, не ни успокоява или пък да ни кара да гледаме пренебрежително. Този отбор играе много силно като домакин, опитен състав са. И ние в никакъв случай няма да подценим този мач, а и турнира за Купата като цяло. Играхме контрола през лятото, така че знаем какво представлява нашия съперник“, добави Венко Попов.

Пиринци спечелиха последната си домакинска среща с 1:0 срещу Монтана и с 10 точки заемат 10-о място в Първа лига. "При нас няма притеснения, защото отборът се развива и подобрява от мач на мач. Но е нормално с победата да идва повече самочувствие и повече спокойствие в съблекалнята“, заяви още Попов.