Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори след поражението с 0:1 от Етър за Купата на България. Сръбският специалист остана удивен, че домакините от Велико Търново поляха с вода терена след края на мача, а не са сторили това преди срещата.

Валентич смята, че това се прави навсякъде в Европа, заключвайки, че България явно не се намира там. Наставникът също така говори и защо Тодор Неделев не е играл в срещата на „Ивайло”.

Rostislav Grancharov / LAP.bg 
22 снимки

„Това беше нашият максимум днес и най-доброто, което можем в този състав. Имахме някои играчи, които не можеха да играят. Ако можехме да запазим Току и Маркиньос, щях да го направя. Етър е много добър отбор. Не създадохме достатъчно шансове. Не бяхме толкова опасни. Въпреки че мачът бе между едното наказателно и другото. Изгубихме срещу един отбор в един дуел и така се случиха нещата. Не мисля, че заслужавахме победата. Поздравявам Етър, а ние трябва да се възстановим”, започна Валентич.

„Неделев бе запазен за дербито в събота. Тодор игра първи мач, 90 минути, преди няколко дни. Щях да го изцедя напълно, ако трябваше да го ползвам. Не беше готов и не искам да рискувам с негова контузия. По-големият проблем е, че сега поливат терена. Не знам защо не бяха направили това преди срещата. Вероятно тук не е Европа, което се прави навсякъде. Губехме бързо топката, но трябва да гледаме напред. Всеки казва, че Ботев е „приключил” с този резултат, но бяхме без шест основни играчи. Нямахме качеството да произведем по-добър резултат”, заключи Валентич.