Срещу Черно море феновете на Миньор Перник очакват любимците им да повторят стореното от конкурентите им във Втора лига - Етър и Монтана. И двата тима продължават в турнира за Купата на България, след като взеха скалповете на Ботев Пд и ЦСКА 1948. 
 
Срещата Миньор Перник - Черно море е с начален час 13:00 и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно.
 
„Чуковете“ не познават загубата от началото на сезона, макар и да изпуснаха на няколко пъти трите точки у дома. Проблем за перничани е логистиката около гостуването на Нефтохимик, което идва веднага след двубоя с Черно море за Купата. Очаква се веднага след мача те да отпътуват за морето, където ще имат кратък лагер преди двубоя на „Лазур“, който е в неделя. 
 
Черно море ще гостува в Перник без петима играчи. „Моряците“ все още не могат да картотекират едно от последните си нови попълнения – Евгений Сердюк. Украинецът има проблем с документите си и все още чака да му бъде извадена работна виза. 
 
Във Варна останаха Цветомир Панов и Родриго Вилела, които продължават да се възстановяват от травми. В групата за срещата не попаднаха още Фоде Гираси и Росен Стефанов, след като Илиан Илиев реши, че не са достатъчно подготвени за срещата.