Интересно изказване направи един от помощник-треньорите в Левски Доменико Ботичела. Той коментира пред медиите в Италия жребия за полуфиналите за Купата на България, който отреди на "сините" да играят с ЦСКА. 

Според италианеца, за тима му е било по-добре да играе с този съперник на финала, защото това директно би гарантирало квота за Лига Европа. Ботичела има предвид санкцията от УЕФА за "червените".

Асен Букарев: Имаме да се доказваме срещу ЦСКА

През лятото те не бяха допуснати до Европа точно преди жребия по разпоредба на Европейската футболна централа заради правилото новоучреден клуб да не участва за три сезона в турнирите под егидата на УЕФА. Тази санкция би трябвало да важи за ЦСКА и през това лято. 

"Съвсем наскоро научихме, че ще играем с ЦСКА в полуфиналите за Купата. Това не е добра новина, защото те са дисквалифицирани от Европа и ако играехме с тях на финала, дори и да загубим, това щеше да ни даде право да участваме в Европа."

Докъде стига Левски, когато елиминира Дунав?

"Но няма значение, ще станат хубави мачове, вече се срещнахме в първенството и се получи добър мач", заяви Ботичела пред изданието Foggia Calciomania, след което коментира отношенията си с наставника Делио Роси.

"Връзката ни с него датира от много време, аз израснах професионално покрай този човек. Познаваме се от много време, имаме страхотни професионални отношения на взаимно уважение и взаимопомощ", сподели още Ботичела.