Наставникът на Берое Александър Томаш коментира поражението на тима от Ботев Пловдив с 3:4 след дузпи в турнира от 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

"Влязохме трудно в мача, до 25-ата минута имаше притеснение от тежестта на мача, Ботев приеха играта, но имат силна страна, от фаза защита във фаза атака. Създадохме много положения, благодаря и на публиката, която също ни помогна. Когато не можеш да си вкараш положенията се стигна до дузпите. Сега трябва да покажем, че сме мъже. Трябва да вдигнем главите, имаме в моменти леки спадове, днес създадохме повече положения, но не реализирахме, а това е проблем", коментира Томаш.

"Болезнено е, но трябва да видим защо се стигна до дузпите. Психологически бяхме добре, но след една изпусната дузпа. Футболът е игра на голове, когато не отбележиш е проблем. Капитанът трябва да поема инициативата, когато се справиш в трудните моменти, вдигаш и другите", добави той.

"Можем много, Ботев четвърта година е с този отбор и тези футболисти, ние сме на година и половина, но пътят е правилен, да, два пъти отпадаме, но от Ботев и Лудогорец, два силни отбора. Трябва да се вдигнем за мача със Славия", каза още Томаш.

"Засега нямаме футболист с контузия, има болежки, но няма контузии, издържахме физически, важно е да се възстановим, Камбуров е на такива години, че трябва да го съхраняваме, не може само да го изцеждаме. Във всеки мач ако играем за победа, на този стадион, ще играем, накрая ще видим къде ще сме", добави наставникът на Берое.