Във финалната четворка на Sesame Купа на България няма слаби отбори и всеки иска да се класира на финал, заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев. "Червените" ще играят на полуфиналите срещу Локомотив София, който победиха с 6:0 само преди месец.

lap.bg
7 снимки

"Изтеглихме Локомотив София, който за мен е много стойностен отбор. Това, че за първенството сме ги победи, няма нищо общо с предстоящите мачове. Всеки иска да се класира на финал, така че няма да видим този Локомотив от преди няколко седмици. Те победиха и Лудогорец, и Левски, така че ни очаква здрава битка", заяви Янчев.

Sesame Купа на България дава възможност и за класиране в евротурнирите, което е голямата цел на "червените" до края на сезона. ЦСКА 1948 има големи шансове да стигне до евроквотите и в първенството.

"Нямаме приоритети между купа и първенство. Ще гоним нашата цел и тя е класиране в Европа", продължи старши треньорът на отбора.

Следващият съперник на ЦСКА 1948, който е трети в класирането със седем точки преднина срещу Левски, е Ботев Пловдив. Мачът е насрочен за понеделник от 20:00 часа.

"Поредният двубой от шампионата настъпва и съперникът е сериозен. След мача за купата вече сме изцяло на вълна първенство и се подготвяме за Ботев. Очакваме да продължим да играем добре и в този двубой", каза още Янчев.

"След мача с Арда нямаме контузени и се връщат двама наказани. Радвам се, че имам по-голям избор. 

"Ботев Пловдив е един от водещите и добри отбори в efbet Лига. Треньорът им е нов, но той имаше възможност да работи с отбора по време на паузата. Мисля, че те са подобрили значително играта си и ще срещнем сериозен отбор".