Стивън Петков направи силно впечатление и в мача на своя Ботев Пд срещу Литекс /5:0/ за Купата на България, в който реализира хеттрик.

„От началото на турнира за Купата на България имахме мачове с отбори от Втора лига и изпитахме трудности. Тогава обръщахме мачовете и се класирахме , макар и трудно. Затова говорихме и преди този мач, че тези срещи са най-трудни. Мисля, че добре се справихме и заслужено взехме победата.”

„Тактиката ни беше да си решим бързо двубоя и да го затворим. В Ботев се чувствам комфортно. Всички се държат уникално с мен, и нещата се нареждат. Благодаря на старши треньора, че днес ми даде повече време. Гледам да си върша работа. Най-важното е да сме отбор.”

„Не е моя работа да коментирам трансфера на Виана. Радвам се, че сме в един отбор. Ако си тръгва, му пожелавам да е жив и здрав и успех. Най-хубавото е, че ние продължихме. В България всеки може да бие всеки. Миналата година показахме докъде можем да стигнем за Купата. Работим много и резултатите се виждат”, сподели Стивън Петков.