Отборът на Созопол ще гостува на лидера в Североизточната Трета лига Светкавица Търковище за Купата на България. Двубоят е на 30-и септември (сряда), от 16:00 часа, на стадион "Димитър Бурков" в Търговище.

Антон Узунов
25 снимки

Тегленият жребий в Бояна преди дни отреди "небесносините" да имат за съперник тима от Търговище. При успех в 1/32-финалите, втородивизионният Созопол ще приеме у дома на 1/16-финалите тима от Efbet Лига - Етър Велико Търново, 21/22 октомври.

Победителят ще бъде определен в един мач. При равенство в редовното време, ще се играят две продължения от по 15 минути, а при ново равенство ще се изпълняват дузпи.

Този уикенд морският тим почива, след като Дунав Русе преустанови участие във Втора лига. "Небесносините" ще се съсредоточат в първенството на Втора лига, но няма да подценяват и купата. 

В петък - 25-и септември, от 17:00 часа, на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, Созопол гостува на Хебър 1918 в среща от VIII-ия кръг на шампионата. Веднага след мача за Купата, в неделя - 4-и октомври от 17:00 часа, на стадион "Арена Созопол", възпитаниците на Маргарит Димов, приемат Янтра 2019 Габрово в среща от IX-ия кръг на първенството.