Футболистите на Арда пишат история с представянето си в турнира за Купата на България. Кърджалийци ще играят финал срещу ЦСКА на 19 май. Това обаче, освен голям престиж, ще им донесе и солидни финансови бонуси.

Поощрения обаче ще има само ако кърджалийци успеят да вдигнат трофея за първи път в историята си. Ръководството е определило отборна премия, която футболистите и спортно-техническият щаб ще си поделят, ако това се случи.

Антон Узунов
84 снимки

Арда е от финансово стабилните клубове. Играчите на Николай Киров са заработили по 1500 лева премия за равенството срещу ЦСКА. Там Арда стигна до инфарктна точка в добавеното време (1:1). Тогава изравнителното попадение отбеляза Тонислав Йорданов от дузпа.

Спечелената точка обаче е много важна. С нея тимът остана в битката дори за второто място. В момента кърджалийци са четвърти, като изостават с 5 точки от третия ЦСКА и със 7 от втория Локомотив Пловдив. В следващия кръг възпитаниците на Николай Киров приемат петия Берое, като авансът им пред старозагорци е 3 точки.