Отборите на Славия и Левски излизат един срещу друг в най-старото столично дерби в сблъсък от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят стартира в 18:30 часа и ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

И двата тима влизат в двубоя на гърба победи в шампионата през уикенда. Левски надви с 3:1 като гост Ботев във Враца след обрат, докато Славия се справи с Монтана с 2:1.

Треньорът на „сините“ Левски Славиша Стоянович се очаква да пусне като титуляри двойката централни нападатели от двубоя срещу врачани Найджъл Робъта и Билал Бари.  Словенският специалист обаче има сериозни проблеми в защита, където аут са централните защитници Начо Монсалве и Ребин Сулака, както и левия бек Фейсал Рерас. По тази причина в защита ще застане отново Тома Даске.

Антон Узунов
70 снимки

Наставникът на „белите“ Александър Тарханов ще трябва да се справя без наказания Емил Стоев. Фланговият нападател е основен играч на тима от „Овча Купел“, като е записал 16 мача за първенството през сезона. Очаква се Ивайло Димитров да го замести, който може да се похвали с три попадения във вратата на Левски в последните мачове срещу „сините“.

Антон Узунов
48 снимки

Интересно е да се отбележи, че Славия има повече победи над Левски в двубоите за Купата на България. Двата тима са изиграли 14 мача помежду си, като Славия има 6 победи срещу 3 за Левски, а пет пъти победител не е бил излъчен. Двата тима са се изправяли и два пъти на финал, като победител неизменно е бил Славия, като за последно „белите“ надвиха опонента си през 2018 година след драма с дузпи.


18:30 часа | СЛАВИЯ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави на двата отбора:

СЛАВИЯ: Вуцов, Патев, Гандри, Христов, Велков, Вълчев, Димитров, Макрилос, Златков, Кирилов, Кръстев

Старши треньор: Александър Тарханов

ЛЕВСКИ: Микулич, Галчев, Атанасов, Даске, Михайлович, Райнов, Юруков, Петков, Димитров, Бари, Робърта

Старши треньор: Славиша Стоянович


Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Славия“, град София