Отборите на Славия и ЦСКА ще премерят сили отново, този път в сблъсък от 1/8-финалите на Sesame Купа на България. Двубоят на "Александър Шаламанов" стартира в 17:30 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще проследим най-важното от него.


Четири дни по-късно двата столични тима отново се изправят един срещу друг на стадион „Александър Шаламанов“. В петък двубоят им за първенство завърши 1:1, след като „червените“ поведоха в 67-ата минута, но „белите“ изравниха в 86-ата. Същият бе резултатът между двата тима и по-рано през сезона.

До тук в турнира двата отбора елиминираха по един опонент от Втора лига. Славия се справи с 4:1 в гостуването си на Янтра Габрово, макар че имаше моменти, в които за „белите“ не бе никак лесно на терена. ЦСКА пък премина без особени трудности през Черноморец Балчик и класическото 3:0.

Тези победи са част от една силна серия и на двата отбора. Славия е без загуба във вече пет последователни срещи, като спечели в четири от тях, а в това число попада и успех над Лудогорец в Разград. Равенството в петък пък сложи край на поредица от пет поредни успеха за ЦСКА. Тимът обаче остава непобеден от 13 август насам или точно 17 срещи.

Две промени направи старши треньорът на Славия Златомир Загорчич за второто поредно домакинство на ЦСКА. В групата се завръща лекуващият леко разтежение Мартин Сораков, който заменя наказания  заради получени 5 жълти картона Владимир Николов. Промяна има и при вратарите, където легендарният Георги Петков влиза на мястото на Николай Кръстев.

Звездата на ЦСКА – Тобиас Хайнц, ще седне на скамейката в двубоя със Славия за Sesame Купа на България