Изключително интересно се очертава да бъде на футболния фронт през април с ключови дербита от първенството на Първа лига и полуфиналите за Купата на България. На 6 април от 17:00 ч. е първият от серията зрелищни двубои в родния шампионат – водачът във временното класиране Лудогорец ще бъде домакин на изоставащия със само три точки ЦСКА. На 14 април от 20.00 ч. предстои да разберем и какъв ще е резултатът от не по-малко интригуващия сблъсък между тима от Разград и третия в класирането Левски. Тези мачове от изключителна важност ще бъдат излъчени директно по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Апотеозът обаче са цели три издания на синьо-червената футболна битка Левски – ЦСКА през месеца – едно във футболното ни първенството и две в полуфиналите за Купата на България. Серията стартира с първи полуфинален мач, който може да гледате на 11 април вечерта в ефира на DIEMA SPORT. Само седмица по-късно, на 18 април, Вечното дерби се завръща със среща между двата тима от първенството на Първа лига. Сагата продължава на 25 април вечерта с реванш от полуфинала, който също можете да проследите на живо в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. И още екшън от футболния терен – Ботев Пловдив и Славия се изправят един срещу друг в полуфинални срещи за Купата на България. В първата на 10 април от 19.00 ч. пловдивчани са домакини, а втората е на 24 април от 18.30 ч. на стадион „Васил Левски“ в София. Кой отива на финала? Не пропускайте да разберете пряко от ефира на DIEMA SPORT.

Във Висшата лига също ще има поводи за силни емоции с две градски дербита. В решаваща битка с много наситен емоционален заряд един срещу друг ще се изправят първият в класирането Манчестър Сити срещу втория Манчестър Юнайтед. Отборът, воден от Пеп Гуардиола, е с цели 16 точки преднина пред тима на Жозе Моуриньо. Датата на интригуващата среща е 7 април, а футболните фенове могат да я гледат пряко от 19.30 ч. по DIEMA SPORT 2. В същия ден, но само няколко часа по-рано, в 14.30 ч., третите в класирането Ливърпул ще търсят победа над градския съперник Евертън. Седмица по-късно, на 14 април от 21.45 ч., е друга важна среща във Висшата лига – лидерът в класирането Манчестър Сити гостува на четвъртите Тотнъм Хотспър.

И през новия сезон на Формула 1 ще бъде много динамично. След победата на пилота на Скудерия Ферари Себастиан Фетел в Австралия, на 8 април от 18.10 ч. предстои втори старт в Бахрейн. Надпреварата ще бъде излъчена по DIEMA SPORT, а на 15 април от 9.10 ч. в ефира на DIEMA SPORT 2 зрителите ще могат да проследят третия старт в Шанхай, Китай. Оспорвано ще бъде и в старта за Голямата Награда на Азербайджан – 29 април, 15.10 ч., DIEMA SPORT.

Предстои и кулминацията в родния клубен волейбол, а финалистите вече са ясни – ЦСКА - Нефтохимик. Отборите ще спорят за златото в мъжката Суперлига, като първите три срещи от плейофите са на 12, 13 и 19 април и ще бъдат излъчени от 18.30 ч. в ефира на  DIEMA SPORT 2.

През април няма да липсват и интересни срещи от НБА. Сред акцентите е сблъсъкът между Лос Анджелис Лейкърс и Юта Джаз, който ще бъде излъчен в полунощ на 9 април в ефира на  DIEMA SPORT 2. Определено обаче всички очакваме плейофите, чийто старт е на 14 април, а DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 ще излъчат изобилие от мачове.

Не пропускайте и международната боксова галавечер в Ливърпул - на 21 април от 22.00 ч., когато бившият световен шампион по бокс Амир Хан ще се изправи срещу канадеца Фил Ло Греко. Двубоят от полусредна категория ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 2.

Не пропускайте най-интересните спортни събития през април – на живо по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в новата платформа PLAY DIEMA XTRA.