Старши треньорът на Вихрен Сандански Наджи Шенсой коментира изтегления жребий за Sesame Купа на България. На 1/16-финалите отборът от Сандански ще се изправи в югозападно дерби срещу Пирин Благоевград.

“Изключително приятно съм изненадан от жребия, който ни изправя срещу моя бивш отбор Пирин Благоевград. Наистина намигване от съдбата. Надявам се до двубоя нашият стадион да бъде готов, за да могат да дойдат много повече от нашите фенове и да ни подкрепят”, коментира Наджи Шенсой пред официалния сайт на Вихрен.

“Пирин не стартира сезона по най-добрия начин, но в последните няколко мача навлезе във форма и спечели 10 от 12 възможни точки след три поредни победи и равенство срещу Славия. Според мен Пирин се явява фаворит в двубоя срещу нас, но… и Марек беше фаворит в предишния кръг, но ние ги отстранихме от турнира”, добави още наставникът на санданчани.

“Двубоите за Купата нямат нищо общо с тези за първенство. Купата е турнир, в който играеш един двубой и всичко се решава в него, докато в шампионата имаш дълга надпревара, за да стигнеш до края. Нека победи този отбор, който заслужава повече успеха и да стане хубав празник между два стойностни отбора”, завърши Шенсой.