Изпълнителният директор на Левски Ивайло Петков говори след изтеглянето на жребия за полуфиналите от Купата на България. Шефът на Герена акцентира, че в лагера на „сините” са доволни от избора с Локомотив Пловдив и ще се опитат да триумфират с турнирната купа.

Петков говори и за евентуалните рестрикции хора да гледат на живо дуелите със „смърфовете”, признавайки, че в клуба са мислили вариант да се предложи кръгове от efbet Лига и мачовете за Купата на България да бъдат отлагани за по-нататъшен етап.

„Изгледах жребия и сме доволни. Респект към всички отбори, които стигнаха дотук. Играем срещу носителя на трофея и приемам сериозно мача”, започна Петков.


Отзивите след жребия:

Петър Занев: Ще се опитаме да си го върнем на Ботев Пловдив

Димитър Илиев: Исках Ботев заради заряда, няма да е лесно с Левски

Балтанов: Иска ми се пак да отстраним ЦСКА​

Живко Миланов: Нямахме късмет в жребия


„Нямах предпочитание за жребия. Който ни се падне, излизаме да го отстраним. Проблемът е с публиката, защото ако играем два мача без фенове, то мачовете се обезсмислят. Ситуацията, която е с вируса – най-важно е здравето. Позитивното е, че няма да плащаме наем за евентуален мач с ЦСКА, но щяхме да съберем повече публика. Наясно сме с положението в Локомотив Пловдив. Играем мач за мач в първенството и имаме надежди да ги отстраним. Отборът им не е отслабен, тъй като точките са ни еднакви. Респект към всичко отбори”.

„Всички шансове за изравнени и се надяваме да се реши всичко на футболния терен. Надяваме се във времето контузените да оздравеят и да излезем в пълен състав. В никакъв случай няма да занемарим първенството. Купата е важен турнир, за който ще подходим сериозно”, призна още Ивайло Петков.

„Уважение към публиката ни, която прави уникални неща за българските футболни стандарти. Играта е за тях, а това, което правят те, е огромен жест към отбора за „виртуалните” билети с Лудогорец. Всичко, което направят, е добре дошло за нас. Ние сме благодарни на всичко, което правят за нас. Не мога да кажа дали има светлина в тунела – Павел Колев се занимава с тези неща. Продължаваме по план. Не съм упълномощен да давам подобна информация. Играчите не показват някакви опасения за истерията с коронавируса, но това е навсякъде. Здравето на всички е най-важно, но решение трябва да се вземе, тъй като футболът е за феновете. Има мачове от Шампионска лига, които ще са без фенове и няма да е същото. Мислехме някакви варианти за отлагане на мачове, но това не е само от Левски и трябва да се съберат повече клубове, за да се вземе решение. Предстои Европейско, баражи за класиране и не знам дали има дати. Не знаем и първият мач пред какви трибуни ще го играем”, завърши Ивайло Петков.