Елитният представител Септември се спаси от провал за Купата на България с късна победа над втородивизионния Кариана Ерден. Добрата новина за тима на Николай Митов е, че беше сложен край на серията от шест поредни загуби. 

Наставникът беше заложил предимно на млади момчета и някои резерви, но въпреки всичко столичани стигнаха до успеха. Той дойде с 1:0, а автор на така важния гол беше Мирослав Будинов. В края на мача беше изгонен и играч на гостите, но това не повлия на резултата. 

Иначе през цялата битка Септември беше по-активният тим и само може да съжалява, че не стигна по-рано до попадение. Първият шанс за момчетата на Митов беше в 19-та минута, когато Мирослав Будинов изведе малдия Георги Николов сам срещу вратаря, но той стреля право в тялото на вратаря. 

Само две минути след това столичани изпуснаха най-големия си шанс. Тогава Георги Русев се озова на стрелкова позиция, но ударът му срещна страничната греда и в крайна сметка нулевото статукво се запази, а развръзката се разплете едва в края. 

Победното попадение дойде в 80-та минута. Тогава Мирослав Будинов стреля от дистанция, от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник на Кариана и едва се дотърколи зад голлинията, но вратарят беше излъган и не можа да реагира. 

В 85-та минута всичко щеше да свърши предварително, но излезлият сам срещу вратаря на втородивизионния тим Здравко Димитров стреля право в тялото му и не се стигна до ранно успокояване на интригата. В края се стигна и до червен картон за Георги Стоичков от Септемви, но това не повлия на крайния изход.