Рикардиньо стана едва вторият бразилец в историята на Левски, който вкара два гола за тима в турнирите за националната купа. Откакто това се случи за първи път, изминаха цели 19 години, а името на сънародника му, който успя да го направи, е доста изненадващо, просто защото става дума за защитник. И това е Лусио Вагнер.

Левият бек, който бе част от големия отбор от първия престой на Станимир Стоилов в клуба, се разписа при успеха над Етър Велико Търново с 3:0 на стадион „Ивайло“ на 10 ноември 2004-а година. Вагнер вкара тогава първия и втория гол. Любопитно съвпадение е, че както Етър по онова време, така и Дунав сега са втородивизионни отбори.

startphoto.bg
97 снимки

Със сигурност на „Герена“ се надяват и едно друго съвпадение от онзи сезон да се повтори и сега. Тогава в крайна сметка Левски спечели Купата след победа на финала над ЦСКА с 2:1 на Националния стадион „Васил Левски“.

Иначе можем да отбележим и още едно съвпадение, което обаче е свързано с участието на отбора в турнира през миналия сезон. Тогава на същата фаза, на която елиминира сега Дунав, Левски се справи с Вихрен, като победи този опонент в Сандански с 4:1. В онзи мач и сега домакините вкараха своя гол с глава след корнер. И тогава, и сега обаче грешката на „синята“ отбрана при статичното положение не се оказа фатална.