Тодор Янчев е последният капитан, който е извеждал ЦСКА до трофей. Това се случи през 2011 г., когато ветеранът изведе „червените“ до Купата на България във финал срещу Славия на стадион „Васил Левски“. Той си спомни и как се е стигнало до единствения гол за победата с 1:0.

„Вкарахме ранен гол преди почивката, който беше след хубава комбинация. Аз подадох на Маркиньос, той напредна и намери Делев, за когото не остана нищо сложно да оползотвори труда на целия отбор. След почивката и Славия изтърва няколко положения, просто на финала няма фаворит.“

„Достигнахме финала доста лесно, но вече в самия мач за трофея срещнахме един доста добър отбор на Славия, който ни затрудни максимално. Те си имаха своите шансове, но с помощта на публиката успяхме да победим и да вдигнем Купата“, сподели Янчев.

Интересното е, че когато той извежда ЦСКА с капитанската лента до отличието, треньорът на съперника се казва Емил Велев. Кокала сега ще води още един отбор в пряка битка с „червените“ за Купата на България – Монтана.

„Монтана разполагат в лицето на Емил Велев с един опитен треньор, за когото това е трети финал, ставал е и шампион с Левски. Опитът е един от важните елементи в такъв финал“, сподели Янчев.

Той има връзка и с другия треньор във финала – Христо Янев. Двамата са съграждани, като са родени в Казанлък, а и дълго време бяха съотборници на „Армията“. Сега са колеги и в треньорския занаят.

„Голяма част от футболните хора мислеха, че Ицо няма нужния потенциал за ЦСКА, но той сглоби отбор от тези млади момчета. Самата му работа говори за неговите качества.“

„Отборът направи силен сезон и във В група, но по-важното е, че стигна до финала. Така показа, че в каквото и положение да е, винаги съумява да се изправи и с наличните футболисти, които до преди няколко месеца никой не ги броеше за фактор. Самите те защитиха имената и треньора си“, сподели още Янчев.