Капитанът на Арда Пламен Крумов говори след равенството в първия полуфинален мач със Славия за Купата на България.

50 снимки

„Бяхме отборът, който търсеше повече победата. Имахме много удари, но не успяхме да реализираме гол, но се надявам във втория мач да ни покрие късмета и да вкараме попадение в София и да излезем крайни победители“, заяви Крумов.

„В тези турнирни сблъсъци най-хубавото нещо е да победиш, но при чиста мрежа в първия домакински мач е супер. Първо имаме мач с ЦСКА и се насочваме към него. За втория мач със Славия за купата се надявам пак да запазим суха мрежа и да ги отстраним“, добави още той.

„Който е играл на такъв етап от турнира знае, че ще има леко напрежение. Задължително трябваше да запазим суха мрежа. В първите 15-20 минути бяхме под напрежение, но след това се успокоихме и направихме хубави неща. За съжаление не успяхме да реализираме гол, но ще ги запазим за втория мач. С момчетата преди мача се разбрахме отзад 0:0, а отпред да вкараме попадение. В реванша пак така ще бъде. Трябва да реализираме и да се поздравим с успеха. Може да сме по-ефективни от статичните положения. Трябва да работим върху това и го правим. Необходимо е да сме по-агресивни в наказателното поле и да атакуваме топката. Постоянно тренираме заучени положения. Мисля, че това ни е слабо място във фаза атака и трябва да ги използваме по-ефективно“, каза защитникът.

„Няма мач, в който да не сме се сбили, да кажа на жаргон. Да, имахме няколко загуби, но ние сме отбор на две години и продължаваме да се развиваме и тренираме. Стремим се да печелим всеки мач, защото така се расте. Колективът ни е на супер ниво и това ни води в добрия сезон. Чувстваме се добре. Хората са въодушевени от нашето представяне. Имах щастието да дойда тук още от В група. Знам как хората изживяваха мачовете и тогава. В Б група се мъчехме, защото там футболът е по-специфичен. Катерим стълбичката и се надявам тази година да имаме шанс да стигнем до финала за купата, въпреки че в Славия има много добри футболисти. Ядрото им от български играчи е много силно. Трябва да сме максимално концентрирани във втория мач, за да се поздравим с успеха“, зави Крумов.

„Не си избираме мачовете. Трябва да се възстановим до двубоя с ЦСКА и след това треньорите ще ни кажат как ще играем срещу тях. Винаги търсим максимума. Няма как да растеш без да играеш всеки мач за победа. Няма значение кой е скамейката на ЦСКА. Те са достатъчен дразнител, за мен още повече. Отиваме, за да вземем максимума от този мач“, добави още той.