Бившият директор на Левски – Павел Колев, използва социалните мрежи, за да похвали треньора на Черно море Илиан Илиев.

Футболният функционер изрази възхищението си от изградения от Илиев тим на „моряците“, който е успял на моменти да се надиграва с Лудогорец в полуфиналния реванш между двата тима.

Ето написаното от Колев:

Писал съм го и преди години за работата му в "Локомотив" (Пд), която остана някак неоценена, но Илиан Илиев заслужава уважение за това, което е изградил в "Черно море". Един от малкото треньори в България, чийто отбори имат стил и винаги демонстрират приятен за окото, а често и печеливш футбол. Показаха го и в Разград снощи – да се надиграваш с "Лудогорец" в големи епизоди от мача, и дори да стоиш по-добре, означава много. Особено предвид разликата в бюджетите и оттам във влиянието.

Познавам Илиан от близо 30 г. – още като футболист той никога не е бил медиатична личност. Обожаваха го заради огромния му талант на терена. Като треньор е същият – няма да го видите често пред камерите извън работния процес, няма да го чуете да си шушне по телефона удобни тези с доверени "репортери". Затова и няма ореола на герой от гръцката митология. Но има нещо много по-важно и по-трайно – уважението на хората. Не само във Варна.

Респект!