В Локомотив Пловдив изкараха бурна 2022-а година. Всичко стартира със зимната пауза в шампионата за сезон 2021/2022, когато от тима направиха сериозна чистка, а също така в тима на Александър Тунчев пристигнаха играчи като Ивайло Димитров, Александър Василев, Христо Иванов, Райън Бидунга и Преслав Боруков.

„Черно-белите“ не успяха да се класират за първата шестица преди разделянето на efbet Лига, което доведе и до раздялата със старши треньора Тунчев, а на негово място през месец април пристигна Александър Томаш. и в крайна сметка завършиха трети в първата четворка от долната осмица на класирането. В турнира за SESAME Купа на България пловдивчани отпаднаха на 1/4-финал след загуба от ЦСКА.

През лятото Локомотив направи силна селекция, основно от бразилци, но бяха привлечени и хора като Бабакар Дион, Пиер Зебли и вратаря Динко Хоркаш. До паузата в efbet Лига този сезон „смърфовете“ се представяха доста добре и зимуват на четвъртата позиция с 33 точки след 10 победи, 3 равенства и 5 загуби.

Разочарованието обаче дойде в турнира за SESAME Купа на България, където възпитаниците на Томаш загубиха с 1:3 в гостуването си на Черно море на 1/8-финалите.

Каква беше 2022-а година за Локомотив Пловдив може да видите в прикаченото видео.