Постоянството и доверието бяха важни компоненти за постигането на добри резултати през 2022-а година за Славия. Целта за втората половина от сезон 2021/2022-а беше място в топ 6 на efbet Лига и пробив в турнира за SESAME Купа на България.

В крайна сметка столичани завършиха именно на шестото място в крайното класиране в първенството, а в турнира за Купата Славия беше на косъм от класиране на финала, но загуби от ЦСКА след изпълнение на дузпи крачка преди последното стъпало.

През лятото тимът на Златомир Загорчич се раздели с привлечените през зимата Мартин Петков, Борислав Цонев, Йон Бакеро, Гьоко Зайков и Никита Николаевич. Изненадващо беше и преминаването на капитана на „белите“ – Радослав Кирилов, в тима на ЦСКА 1948. Юношеският национал Мартин Георгиев пък направи престижен трансфер, след като премина в младежката формация на испанския гранд Барселона.

На стадиона в „Овча Купел“ обаче се завърна Галин Иванов, а към него се присъедини и нападателят Ахмед Ахмедов от ЦСКА.

Въпреки че нямаше нито едно домакинство до петия си мач от новия сезон, Славия продължи със солидната си игра. Тимът записа важни победи над Локомотив София, Берое, Черно море и на два пъти срещу Левски, с което си гарантира, че ще зимува на петата позиция с актив от 32 точки след 18 изиграни мача.

В турнира за SESAME Купа на България „белите“ също продължават участието и на пролет. Столичани са на ¼-финал, където ще се изправят срещу Локомотив София.

Най-старият столичен клуб ще се подготвя за втория полусезон на лагер в Турция, където ще изиграе пет проверки. Селекцията в отбора също започна с капитана на младежкия национален отбор – нападателят Владимир Николов.

Каква беше 2022-а година за Славия може да видите в прикаченото видео.