Футболната лига обяви кога ще бъде теглен жребият за втория предварителен кръг, както и за първия кръг от финалната фаза на Купата на България. Съдбовният ден е 16 септември, сряда, от 11:00 часа в Национална спортна база "Бояна".

Ето и официалното съобщение на Футболната Лига: 

ДО
КЛУБОВЕТЕ ОТ ПЪРВА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА
КЛУБОВЕТЕ ОТ ВТОРА ПРОФЕСИОНАЛНА ЛИГА
ЗС НА БФС - ВАРНА
ЗС НА БФС - ПЛОВДИВ
ЗС НА БФС - ВЕЛИКО ТЪРНОВО
ЗС НА БФС - СОФИЯ

Уважаеми колеги,

Жребият за  втория предварителен кръг и първия кръг от финалната фаза на турнира за Купата на България ще бъде теглен от 11:00 часа на 16 септември (сряда) 2020 г. в Дома на футбола в Бояна.
Зоналните съвети на БФС вече излъчиха своите представители във  втория   предварителния кръг, които ще бъдат домакини на отборите от Втора професионална лига. Победителите се излъчват по системата на отстраняване в една футболна среща, съгласно условията на член 19, ал. 1, ал.3, ал.4 и ал.5 от Наредбата на БФС, сезон 2020/2021 г. Мачовете ще се играят на 30 септември 2020 г.

Ето и списък с отборите от аматьорския футбол.

ЗС на БФС - Варна: ФК Светкавица /Търговище/, ФК Дунав /Русе/, ФК Спартак 1918 /Варна/, ФК Черноморец /Балчик/
ЗС на БФС - Пловдив: ФК Свети Никола /Бургас/, ФК Извор /с. Горски Извор/, ФК Родопа-Смолян /Смолян/, ФК Загорец /Нова Загора/
ЗС на БФС - Велико Търново: ФК Партизан /Червен бряг/, ФК Чавдар /Троян/, ФК Дреновец /с. Дреновец/, ФК Севлиево /Севлиево/
ЗС на БФС - София: ФК Оборище /Панагюрище/, ОФК Беласица /Петрич/, ОФК Ботев 1937 /Ихтиман/, ФК Надежда /Доброславци/

В дирижиран жребий за  първия кръг от финалната фаза ще бъдат включени и участниците в efbet Лига, които ще гостуват на отборите, излъчени от втория предварителен кръг. Победителите се излъчват по системата на отстраняване в една футболна, съгласно условията на член 19, ал. 1, ал.3, ал.4 и ал.5 от Наредбата на БФС, сезон 2020/2021 г. 
Мачовете ще се играят на 20-22 октомври 2020 г.